Édition critique
En Haynaut et en Brabant ay | ||
Aprins a sauces ordonner : | ||
Es hostéz ou je me logay | ||
Me fist on toudiz apporter | ||
5 | A rost, a mouton, a sangler, | |
A lievre, a connin, a ostarde, | ||
A poisson d'eaue douce et mer, | ||
Tousjours, sanz demander, moustarde. | ||
Harens frés quiz, et demanday | ||
10 | Carpe au cabaret pour dyner, | |
Bequet en l'eaue y ordonnay, | ||
Et grosses solles au soupper. | ||
A Brusselles fiz demander | ||
Sauce vert. Le clerc me regarde : | ||
15 | Par un varlet me fist donner | |
Tousjours, sanz demander, moustarde. | ||
Sanz li ne bu ne ne mengay. | ||
Avec l'eaue la font meller | ||
Du poisson, et ancor[e] say | ||
20 | Que la graisse du rost geste[r] | |
Font en la moustarde et bouster. | ||
D'en servir nulz d'eux ne retarde : | ||
La aréz vous, pour vostre user, | ||
Tousjours, sanz demander, moustarde. | ||
L'envoy | ||
25 | Prince, gingembre, c'est tout cler, | |
Clos, sapfran, graine n'ont d'eulx garde, | ||
Maiz a chascun font destramper | ||
Tousjours, sanz demander, moustarde. |